Bosbessencake met Roomkaasglazuur en Citroen Curd

Geen beoordelingen
Voorbereiding. 1u.
Totaal 6u.
5 sneetjes

Ingrediënten

  • blauwe bessen
    60 g
  • ei
    1
  • melk
    20 g
  • suiker
    45 g
  • vers geperst citroensap
    ½ el
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukjes, plus extra voor het invetten
    55 g
  • vanille-extract, natuurlijk
    ½ tl
  • citroenschil, geraspt
    ½ - 1 tl
  • bloem plus extra voor bebloemen
    60 g
  • bakpoeder
    ½ theelepel
  • zout
    ¼ theelepel
  • water
    1200 g
Citroen curd
  • suiker
    60 g
  • citroensap, vers geperst
    40 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken
    30 g
  • ei
    1
Roomkaasglazuur
  • roomkaas
    75 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) verzacht
    50 g
  • citroensap, vers geperst
    ½ eetlepel
  • vanille-extract, natuurlijk
    ½ theelepel
  • zout
    1 snuifje
Montage
  • blauwe bessen voor garnering
  • citroenschil voor garnering
    1 theelepel

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld


Voeding per 1 sneetje

Natrium 266.2 mg
Eiwitten 5.6 g
Calorieën 1750.5 kJ / 418.4 kcal
Vetten 29.6 g
Vezels 0.7 g
Verzadigd vet 17.6 g
Koolhydraten 34 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...