Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tiroler Knödel
- 25 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 6 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Speckwürfel
- 240 g Milch
- 300 g Semmelwürfel
- 3 Eier
- ½ - 1 TL Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
Berglinsen
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Öl
- 100 g Karotten, in Würfeln (5 mm)
- 100 g Lauch, in Scheiben (5 mm)
- 250 g Berglinsen, getrocknet, gewaschen
- 1000 g Wasser
- 10 g Tomatenmark
-
1
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
of 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 10 g Balsamico
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Wacholderbeeren
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3287 kJ / 786 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 90 g
- Vetten
- 33 g
- Verzadigd vet
- 11 g
- Vezels
- 12 g
- Natrium
- 1181 mg
Alternatieve recepten
Krautfleckerl
40min
Eiernockerl
30min
Grießnockerl
30min
Semmelknödel
50min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Schupfnudeln mit Salbeibröseln und Topfen
1h
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Wurstknödel
1h 20 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1h 15 min