Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tiroler Knödel
- 25 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 6 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Speckwürfel
- 240 g Milch
- 300 g Semmelwürfel
- 3 Eier
- ½ - 1 TL Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
Berglinsen
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Öl
- 100 g Karotten, in Würfeln (5 mm)
- 100 g Lauch, in Scheiben (5 mm)
- 250 g Berglinsen, getrocknet, gewaschen
- 1000 g Wasser
- 10 g Tomatenmark
-
1
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
of 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 10 g Balsamico
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Wacholderbeeren
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3287 kJ / 786 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 90 g
- Vetten
- 33 g
- Verzadigd vet
- 11 g
- Vezels
- 12 g
- Natrium
- 1181 mg
Alternatieve recepten
Wurstknödel
1 Std. 20 Min
Semmelknödel
50 Min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 godz. 15 min
Mohnnudeln
1 Std. 30 Min
Eiernockerl
30 min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1 Std.
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 Std. 40 Min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1 Std.
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 Std. 40 Min
Krautfleckerl
40 Min
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min