Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g Bierkäse, in Stücken
- ½ Bund frische Petersilie (ca. 15 g), Blättchen abgezupft
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 130 g Erdäpfel, gekocht und ausgekühlt, in Stücken
- 200 g Semmelwürfel
- 125 g Sauerrahm
- 125 g Schlagobers
- 30 g Weizenmehl, universal
- 20 g Butter, weich
- 2 Eier
- 1 ½ TL Salz
- 20 g Apfelessig
- 80 g natives Olivenöl extra
- ½ TL Staubzucker
- 300 g Blattsalat, gemischt, gewaschen und trocken geschleudert
- Butterschmalz zum Ausbacken
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2098 kJ / 501 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 30 g
- Vetten
- 37 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Vezels
- 3.6 g
- Natrium
- 923 mg
Alternatieve recepten
Serviettenknödel
1h 10min
Grießnockerl
30 Min
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1 Std.
Kas-Press-Knödel
45 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1h 15min
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Spinatknödel auf Tomatenragout
1 Std.
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Pressknödel mit Schwammerl und Salsa-Verde-Dip
2h 35min
Tiroler Knödel mit Linsen
50 Min