Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g weißer Rundkornreis (Milchreis)
- 800 g Milch
- Butter zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 1 TL Vanillezucker
- 2 - 3 EL Rum, nach Geschmack
- 2 - 3 EL Rosinen, nach Geschmack
- 600 g Äpfel, säuerlich, geschält, entkernt, in Stücken
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- Zucker zum Ausstreuen
- 5 Eier (Größe M)
- 60 - 80 g Zucker, nach Geschmack
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 100 g Mandelstifte
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1578.4 kJ / 377.3 kcal
- Eiwitten
- 10.2 g
- Koolhydraten
- 44.2 g
- Vetten
- 18.8 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 92.8 mg
Alternatieve recepten
Topfenstrudel
2h 10min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Quark-Milchreis-Auflauf
1h 35min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 Std.
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 Min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 Min
Grießauflauf
1 Std. 30 Min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min