Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Strudelteig (für 2 Strudel)
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 30 g neutrales Öl, etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Wasser, lauwarm
- 1 EL Apfelessig
- 1 Prise Salz
Topfenfülle
- 150 g Semmelwürfel
- 4 Eier, getrennt
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 85 g Butter, in Stücken
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1000 g Topfen, 20% Fett
- 250 g Sauerrahm
- 1 Packung Vanillepuddingpulver (für 0,5 l)
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
Fertigstellung
- Weizenmehl zum Bemehlen
- 100 g Butter, in Stücken
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2045 kJ / 489 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 52 g
- Vetten
- 24 g
- Vezels
- 1.4 g
Alternatieve recepten
Nussstrudel
2 Std. 30 Min
Schnelle Biskuitroulade
30 min
Apfelstrudel
1u. 20min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Milchrahmstrudel
1 Std. 55 Min
Apfelschlangerl
2 Std.
Topfenpalatschinken
1h 30 min
Marillenknödel "die Besten"
1h