Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 150 g Butter, in Stücken
- 200 g Magertopfen
- 220 g Weizenmehl, universal, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
Topfenfülle
- 30 g Butter, in Stücken
- 1 Ei (Größe M)
- 400 g Magertopfen
- 100 g Staubzucker, etwas mehr zum Bestreuen
- 30 g Maisstärke
- 60 g Rosinen
-
1
Päckchen Vanillezucker
of 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht - 1 - 2 TL Zitronenschale, gerieben
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1136 kJ / 271 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 225 mg
Alternatieve recepten
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Nussstrudel
2h 30min
Malakofftorte
10 godz. 20 min
Sonntags-Striezel
2ωρ. 15 λεπτ.
Nussbeugerl
1h 55min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 Std. 5 Min
Schnelle Biskuitroulade
30 λεπτ.
Salzstangerl
1 Std. 25 Min
Wiener Rehrücken
3h 40min
Ribiselschnitten
1ωρ.
Topfenmäuse
1ωρ.
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min