Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 125 g Wasser, lauwarm
-
1
EL Sonnenblumenöl
of 1 EL Rapsöl - 1 Prise Salz
- 50 g Semmelwürfel
- 500 g Topfen, 20% Fett
- 200 - 250 g Sauerrahm
- 160 g Butter, in Stücken
- 100 g Feinkristallzucker
- 5 Eier (Größe M)
- 1 ½ EL Vanillezucker
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 200 g Milch
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1406 kJ / 336 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 20 g
- Vezels
- 1 g
Alternatieve recepten
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Mohnnudeln
1 Std. 30 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Topfenstrudel
2u. 10min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1sa 10 dk
Apfelschlangerl
2 Std.
Powidltascherl
1sa 10 dk
Polsterzipfl
2u. 10min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.