Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 125 g Wasser, lauwarm
-
1
EL Sonnenblumenöl
of 1 EL Rapsöl - 1 Prise Salz
- 50 g Semmelwürfel
- 500 g Topfen, 20% Fett
- 200 - 250 g Sauerrahm
- 160 g Butter, in Stücken
- 100 g Feinkristallzucker
- 5 Eier (Größe M)
- 1 ½ EL Vanillezucker
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 200 g Milch
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1406 kJ / 336 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 20 g
- Vezels
- 1 g
Alternatieve recepten
Wurstknödel
1h 20min
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20min
Topfenstrudel
2u. 10min
Topfenpalatschinken
1h 30 min
Powidltascherl
1ωρ. 10 λεπτ.
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Scheiterhaufen
1h 30 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1ωρ. 10 λεπτ.
Mohnnudeln
1h 30 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 λεπτ.
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20min
Marillenknödel "die Besten"
1ωρ.