Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- Butter, zum Einfetten
- Semmelbrösel, zum Ausstreuen
- 70 g Haselnüsse, ganz
- 170 g Weizenmehl, glatt
- 5 Eier (Größe M)
- 230 g Zucker
- 1 - 2 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 350 g Most (Birnenmost)
- 250 g Orangensaft, gesiebt
- 20 g Zitronensaft
- 1 Zimtstange, halbiert
- Schlagobers, geschlagen (optioneel)
- Beeren, gemischt, frisch zum Garnieren (optioneel)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1125 kJ / 269 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 10 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 1.2 g
Alternatieve recepten
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45 min
Polsterzipfl
2h 10 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Punschkrapferl
1 Std. 5 Min
Kardinalschnitten
3h
Ribiselschnitten
1 godz.
Apfelschlangerl
2 Std.
Malakofftorte
10h 20min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Schnelle Biskuitroulade
30 min
Bananenschnitten
3h
Mini-Schaumrollen
1 Std. 40 Min