Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 30 g frische Germ
- 155 g Butter, in Stücken
- 1 Ei (Größe M)
- 1 Eidotter
- 140 g Zucker
- 550 g Milch
- 1 Msp. Vanille, gemahlen
- 1 Prise Salz
- 350 g Mohn
-
1 - 1 ½
TL Lebkuchengewürz
of Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 20 g Rum
- 400 - 600 g Butterschmalz, in Stücken
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1690 kJ / 404 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 25 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50 min
Hasenöhrl
1 godz.
Osttiroler Schlipfkrapfen
2 godz. 30 min
Tiroler Schlutzkrapfen
1 godz.
Tiroler Kasnock’n
1 godz.
Panna Cotta
3hod. 40min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min
Moosbeer-Kokos-Nocken
35min
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3hod. 40min
Erdäpfelschlutzer mit Spinat und Bergkäse
1 godz. 15 min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1 godz. 20 min
Tiroler Kirchtagskrapfen (Pechmandl-Tascherln)
1 godz. 10 min