Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 30 g frische Germ
- 155 g Butter, in Stücken
- 1 Ei (Größe M)
- 1 Eidotter
- 140 g Zucker
- 550 g Milch
- 1 Msp. Vanille, gemahlen
- 1 Prise Salz
- 350 g Mohn
-
1 - 1 ½
TL Lebkuchengewürz
of Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 20 g Rum
- 400 - 600 g Butterschmalz, in Stücken
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1690 kJ / 404 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 25 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Rumkugeln von Dr. Oetker
30 Min
Kokosbusserl
1 Std. 20 Min
Spitzbuben mit Eierlikör
10h 40min
Marillenknödel "die Besten"
1 godz.
Tiroler Schlutzkrapfen
1 godz.
Kärntner Reindling
2h 40min
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2 Std. 30 Min
Hasenöhrl
1 godz.
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1 Std. 20 Min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 Std. 35 Min
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3h 40min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 Std. 35 Min