Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 Eier (Größe M), zimmerwarm
- 2 Eidotter, zimmerwarm
- 100 g Rosinen
- 20 g Rum
- 120 g Milch
- 30 g frische Germ
- 2 TL Vanillezucker
- 320 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 150 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zucker
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1166 kJ / 279 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 2.1 g
- Natrium
- 25 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Batzerlgugelhupf
2 godz. 50 min
Polsterzipfl
2h 10min
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2h
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Mohnstrudel
2 Std. 30 Min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Ölkuchen mit Marillen
1sa
Marillenkuchen
1sa 30 dk
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 Min