Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Nudelteig
- 400 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 20 g Sonnenblumenöl
- 120 g Wasser
- 2 Eier
- 1 TL Salz
Fülle
- 500 g Wasser
- 2 ½ TL Salz
- 100 g Erdäpfel, mehlig, geschält, geviertelt
- 50 g Zwiebeln, geviertelt
- 50 g Butter
- 130 g Semmelwürfel
- 500 g Bröseltopfen
- 200 g Milch
- 2 EL frische Minze, gehackt (siehe Tipp)
- 1 EL frische Petersilie, gehackt
- 3 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
Fertigstellung
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz
- 100 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3421 kJ / 818 kcal
- Eiwitten
- 28 g
- Koolhydraten
- 70 g
- Vetten
- 47 g
- Verzadigd vet
- 26 g
- Vezels
- 3.4 g
- Natrium
- 2337 mg
Alternatieve recepten
Grammelknödel
1h 30 min
Kärntner Reindling
2 Std. 40 Min
Salzburger Fleischkrapfen
1h 30 min
Zuckerreinkerl
2h 50 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Butternockerl
40 Min
Kärntner Kletzennudeln
27 Std. 50 Min
Kärntner Kasnudln
1h 45 min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1 Std.
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1 Std.
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min