![Kärntner Kasnudeln Kärntner Kasnudeln](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/526138F3-78F9-4140-8585-6E480A52F0F9/Derivates/E1C6FF19-DC0C-4A7B-8E37-F3A201AC4F34.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Nudelteig
- 400 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 20 g Sonnenblumenöl
- 120 g Wasser
- 2 Eier
- 1 TL Salz
Fülle
- 500 g Wasser
- 2 ½ TL Salz
- 100 g Erdäpfel, mehlig, geschält, geviertelt
- 50 g Zwiebeln, geviertelt
- 50 g Butter
- 130 g Semmelwürfel
- 500 g Bröseltopfen
- 200 g Milch
- 2 EL frische Minze, gehackt (siehe Tipp)
- 1 EL frische Petersilie, gehackt
- 3 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
Fertigstellung
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz
- 100 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3421 kJ / 818 kcal
- Eiwitten
- 28 g
- Koolhydraten
- 70 g
- Vetten
- 47 g
- Verzadigd vet
- 26 g
- Vezels
- 3.4 g
- Natrium
- 2337 mg
Alternatieve recepten
Kärntner Reindling
2h 40min
Tiroler Kirchtagskrapfen (Pechmandl-Tascherln)
1 godz. 10 min
Almkäsesuppe mit Kräutern und geröstetem Brot
40 min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1 Std. 20 Min
Zuckerreinkerl
2h 50min
Kärntner Kasnudln
1 Std. 45 Min
Salzburger Fleischkrapfen
1 Std. 30 Min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1 godz.
Kärntner Kletzennudeln
27 Std. 50 Min
Marillenknödel
1h 15min
Tiroler Schlutzkrapfen
1 godz.
Ritschert
1 godz.