Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Grammelfülle
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Grammeln
- ½ TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 20 g Butterschmalz
Erdäpfelteig
- 1000 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 500 g Erdäpfel, mehlig, in Stücken (2 cm)
- 40 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 3 Eidotter
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Hartweizengrieß, fein
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1537 kJ / 367 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 28 g
- Vetten
- 27 g
- Verzadigd vet
- 14 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 475 mg
Alternatieve recepten
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1h 20min
Bröselknödel
40min
Mohnnudeln
1h 30min
Gebackene Leberknödel
2h
Powidltascherl
1 Std. 10 Min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Paprikahendl
1h
Punschkrapferl
1h 5min
Wurstknödel
1h 20min
Salzstangerl
1 Std. 25 Min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 Std. 40 Min
Sonntags-Striezel
2h 15 min.