![Topfenknödel mit Marillenröster Topfenknödel mit Marillenröster](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d2de02b3-9ce7-45d3-bd38-2d11d6241b37/Derivates/bd075e9d-e4f6-49aa-9f62-80e5d752d843.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g Magertopfen (Flüssigkeit abgießen), zerbröselt
- 130 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Weichweizengrieß Type 480
- 145 g Semmelbrösel
- 30 g Staubzucker, etwas mehr für die Brösel und zum Bestreuen
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht
- 800 g frische Marillen, halbiert und entsteint
- 600 g Wasser
- 1 TL Salz
- 80 - 100 g Gelierzucker 3:1, nach Geschmack
- 1 Zimtstange
- ½ TL Zimt, gemahlen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3199 kJ / 764 kcal
- Eiwitten
- 25 g
- Koolhydraten
- 94 g
- Vetten
- 28 g
- Verzadigd vet
- 18 g
- Vezels
- 6.7 g
- Natrium
- 784 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zwetschkenröster
1h 30min
Germknödel
1 Std.
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20min
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1 Std.
Schnelle Biskuitroulade
30 Min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Marillenkuchen
1 Std. 10 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 Min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min
Kaspressknödelsuppe
1j 35 menit
Wiener Rehrücken
3h 40min