Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vanillepudding
- 300 g Milch
- 30 g Zucker
- 30 g Maisstärke
- 1 Eidotter
- ½ Vanilleschote, ausgekratztes Mark
Germteig
- 60 g Zucker
- Bio-Zitronenschale, von 1 Bio-Zitrone
- 200 g Milch
- 30 g frische Germ
- Butter zum Einfetten
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 460 g Weizenmehl, glatt
- 2 Eier
- ½ TL Salz
Fertigstellung
- 100 g Zucker
- 20 g Vanillezucker
- 3 TL Zimt, gemahlen
- 200 g Haselnüsse
- 100 g Butter, in Stücken
- Semmelbrösel zum Ausstreuen
- Weizenmehl, glatt, für die Arbeitsfläche
- 150 g Rosinen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2262 kJ / 540 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 61 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 4.5 g
Alternatieve recepten
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Nussstrudel
2 godz. 30 min
Ölkuchen mit Marillen
1 Std.
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Betrunkener Isidor (Rum-Nuss-Schnitte)
2 godz. 30 min
Topfengolatschen
50 min
Apfelschlangerl
2 Std.
Kärntner Reindling
2h 40min
Topfen-Marillen-Strudel
1 Std. 30 Min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min