Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbteig
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 220 g Butter, in Stücken
- 120 g Staubzucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Eidotter, groß
Cremefüllung
- 40 g Mandeln
- 100 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 80 g Staubzucker
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 2 TL Orangenschale, gerieben
Fertigstellung und Glasur
- Weizenmehl, glatt, für die Arbeitsfläche
- 300 g Wasser
- 200 g Schokoglasur, im Becher (Plastikdeckel entfernt, Alufolie verschlossen)
- Zuckerperlen, zur Dekoration
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 494 kJ / 118 kcal
- Eiwitten
- 1 g
- Koolhydraten
- 11 g
- Vetten
- 7 g
- Vezels
- 0.6 g
Alternatieve recepten
Punschsterne
2h 10min
Linzerkipferl
1 Std. 50 Min
Kokosbusserl
1 Std. 20 Min
Kokoskuppeln
2h 50min
Haselnussbusserl
9 Std. 30 Min
Süße Brotlaibe
2 Std. 20 Min
Schokokipferl mit Krokant
1 Std. 40 Min
Kürbiskernkipferl
2h 10min
Brabanter Knöpfe
1h 30min
Linzer Augen
2h 10min
Spitzbuben mit Eierlikör
10h 40 min
Mohnkekse mit weißer Schokolade
1h 30min