Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Strudelteig (für 2 Strudel)
- 125 g Milch
-
30
g Feinkristallzucker
of 30 g Honig - 20 g frische Germ
- 40 g Butter, weich, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 1 Eidotter
- ½ Bio-Zitrone, Schale abgerieben
- ½ TL Salz
Nussfülle
- 250 g ganze Nüsse, gemischt (Walnüsse und Haselnüsse)
- 180 g Milch
- 90 g Feinkristallzucker
- 25 g Butter
- ½ Bio-Zitrone, Schale abgerieben
- 50 g Semmelbrösel
- 30 g Rosinen
- 15 g Rum
- ½ TL Zimt, gemahlen
Fertigstellung des Strudels
- Weizenmehl für die Arbeitsfläche
- 1 Eidotter
- 2 EL Milch
- Voeding
- per 1 Stücke
- Calorieën
- 832 kJ / 199 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 17 g
- Vetten
- 13 g
- Vezels
- 1.8 g
Alternatieve recepten
Ischler Törtchen
2h 50min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2u. 45min
Faschingskrapfen
2u. 45min
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Topfen-Marillen-Strudel
1ωρ. 30 λεπτ.
Nussbeugerl
1h 55min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Topfengolatschen
50 λεπτ.
Apfelschlangerl
2 Std.
Nusskipferl
2 Std.