Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- Butter zum Einfetten
Apfelfülle
- 600 g Äpfel, säuerlich, geschält und entkernt
- 40 g Feinkristallzucker (optioneel)
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 40 g Mandeln, gehobelt
Semmelmasse
- 400 g Semmeln, altbacken (siehe Tipp), in Scheiben (5 mm)
- 350 g Milch
- 110 g Feinkristallzucker
- 6 Eier (Größe M), davon 3 Eier getrennt
- 1 TL Vanillezucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Zimt, gemahlen, etwas mehr zum Bestreuen
- 50 g Rosinen (optioneel)
- 1 Prise Salz
- Mandeln, gehobelt, zum Bestreuen
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1631 kJ / 389 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 62 g
- Vetten
- 10 g
- Vezels
- 4.4 g
Alternatieve recepten
Topfenpalatschinken
1ωρ. 30 λεπτ.
Buchteln mit Vanillesauce
1ωρ. 40 λεπτ.
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10 min
Mohnnudeln
1ωρ. 30 λεπτ.
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1hod.
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Topfenschmarrn
50 min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 λεπτ.
Grießauflauf
1ωρ. 30 λεπτ.
Marillenknödel "die Besten"
1hod.
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45 min