Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbteig
- 300 g Weizenmehl, griffig
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 125 g Sauerrahm
- 1 Eidotter
- 1 Prise Salz
Apfelfülle
- 2 - 4 EL Rosinen, nach Geschmack
- 2 - 4 EL Rum, nach Geschmack
- 750 g Äpfel, säuerlich, geschält, entkernt, in Stücken
- 2 - 3 EL Zitronensaft, frisch gepresst, nach Geschmack
- 2 TL Zimt, gemahlen
Fertigstellung der Apfelschlangerl
- Weizenmehl, griffig, für die Arbeitsfläche
- 2 - 4 EL Feinkristallzucker, nach Geschmack
- 1 Eiklar zum Bestreichen
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stücke
- Calorieën
- 1100 kJ / 263 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 31 g
- Vetten
- 13 g
- Vezels
- 2.5 g
Alternatieve recepten
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Nusskipferl
2 Std.
Nussstrudel
2h 30min
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 Std. 45 Min
Topfenstrudel
2 godz. 10 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Ribiselschnitten
1 Std.
Topfen-Marillen-Strudel
1 Std. 30 Min
Mohnstrudel
2h 30min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min