![Salzstangerl Salzstangerl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/535319F5-749B-4F21-AA83-48B2BEE1A9E8/Derivates/074210A3-D7D4-41B5-9CDA-185E6B6EAA3C.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g Milch
- 20 g frische Germ
- 1 Prise Zucker
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 2 EL Maiskeimöl
- 1 Ei, versprudelt
- 1 - 1 ½ TL Salz, nach Geschmack
- 1 TL Wasser
- 1 TL Salz, grob, zum Bestreuen
- 1 TL Kümmel, ganz, zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 702 kJ / 167 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 24 g
- Vetten
- 6 g
- Vezels
- 1 g
Alternatieve recepten
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Liptauer
15 min
Topfengolatschen
50min
Burgenländerkipferl
1h 25min
Handsemmerl
10h 55min
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Fastenbeugerl
1 Std. 30 Min
Nussbeugerl
1h 55min
Punschkrapferl
1h 5 min
Mohnstrudel
2h 30min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 Std. 45 Min
Wurstknödel
1 Std. 20 Min