Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Germteig
- 120 g Milch
- 40 g Staubzucker
- 20 g frische Germ
- 80 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 270 g Weizenmehl, universal
- 2 Eidotter
- 1 EL Vanillezucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
Zimtstreusel und Fertigstellung
- 130 g Weizenmehl, universal, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 100 g Feinkristallzucker
- 100 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 TL Vanillezucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1000 g Zwetschken, frisch
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 824 kJ / 197 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 8 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 1.9 g
- Natrium
- 13 mg
Alternatieve recepten
Wiener Rehrücken
3h 40min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Germknödel
1 Std.
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40 min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 godz. 30 min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Eierlikörkuchen
1 Std. 10 Min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Ribiselgelee
55 Min