Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Palatschinkenteig (für 6 Palatschinken)
- 150 g Weizenmehl, glatt
- 250 g Milch
- 3 Eier
- 1 EL Mineralwasser
- 1 geh. TL geriebene Orangenschale
- 1 Prise Salz
- 2 EL Butterschmalz zum Backen
Topfenfülle
- 80 g Butter, in Stücken
- 3 Eier (Größe M)
- 50 g Feinkristallzucker
- 50 g Staubzucker
- 1 geh. TL Vanillezucker
- 1 geh. TL geriebene Orangenschale
- 500 g Magertopfen
- 50 g Rosinen
Guss
- 150 g Milch
- 200 g Sauerrahm
- 40 g Feinkristallzucker
- 1 Ei
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2486 kJ / 593 kcal
- Eiwitten
- 25 g
- Koolhydraten
- 56 g
- Vetten
- 29 g
- Vezels
- 1.5 g
Alternatieve recepten
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Mohnnudeln
1 Std. 30 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Topfenstrudel
2u. 10min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1sa 10 dk
Milchrahmstrudel
1h 55min
Powidltascherl
1sa 10 dk
Topfenschmarrn ruckzuck
40min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Topfenschmarrn
50min