Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vorbereitung
- 300 g Kletzen (Dörrbirnen)
- 600 g Wasser
Nudelteig
- 400 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g Sonnenblumenöl
- 2 Eier
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- ½ TL Salz
Fülle
- 100 g Zucker
- 2 EL Semmelbrösel
- ½ TL Zimt, gemahlen
- ¼ TL Nelken, gemahlen
- 1 Prise Salz
- ½ Zitrone, Saft gepresst
- 300 g Bröseltopfen
Fertigstellung
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz
- 150 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- Weizenmehl, griffig, für die Arbeitsfläche
- ½ TL Zimt, gemahlen
- rote Ribisel, zum Garnieren
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3047 kJ / 728 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 101 g
- Vetten
- 29 g
- Vezels
- 10.3 g
Alternatieve recepten
Nussstrudel
2h 30min
Frittatenrouladen
40 min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2h 45min
Kärntner Kasnudeln
1u. 45min
Marillenknödel
1h 15min
Topfenstrudel
2 godz. 10 min
Schupfnudeln mit Salbeibröseln und Topfen
1h
Gefüllter Vanillezopf
2h
Faschingskrapfen
2h 45min
Schlosserbuben
9 godz.
Kärntner Kasnudln
1u. 45min