![Batzerlgugelhupf Batzerlgugelhupf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1570d1f4-eaf2-4d06-84b9-25d57fc41f5b/Derivates/e917cba6-b53e-4083-8b86-c674ce7bf04f.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Germteig
- 250 g Milch
- 100 g Zucker
- 30 g frische Germ, zerbröselt
- 100 g Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei (Größe M)
- 3 Eidotter
- 2 TL Vanillezucker
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Füllungen
- 100 g Mohnsamen
- 100 g Haselnüsse, ganz
- 200 g Milch
- 90 g Zucker
- 60 g Rosinen
- 3 TL Rum
- 3 Msp. Zimt, gemahlen
- 100 g Magertopfen
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 100 g Powidl
Fertigstellung
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2020 kJ / 482 kcal
- Eiwitten
- 12.6 g
- Koolhydraten
- 58.9 g
- Vetten
- 21.1 g
- Verzadigd vet
- 7.1 g
- Vezels
- 4.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Semmelknödel
50min
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2h
Dukatenbuchteln mit Kanarimilch
1óra 50p
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2h 45min
Nussbeugerl
1 Std. 55 Min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Gerührter Germgugelhupf
2h
Eierlikörkuchen
1h 10min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min