Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Germteig
- 250 g Milch
- 100 g Zucker
- 30 g frische Germ, zerbröselt
- 100 g Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei (Größe M)
- 3 Eidotter
- 2 TL Vanillezucker
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Füllungen
- 100 g Mohnsamen
- 100 g Haselnüsse, ganz
- 200 g Milch
- 90 g Zucker
- 60 g Rosinen
- 3 TL Rum
- 3 Msp. Zimt, gemahlen
- 100 g Magertopfen
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 100 g Powidl
Fertigstellung
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2020 kJ / 482 kcal
- Eiwitten
- 12.6 g
- Koolhydraten
- 58.9 g
- Vetten
- 21.1 g
- Verzadigd vet
- 7.1 g
- Vezels
- 4.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Wiener Rehrücken
3h 40min
Gerührter Germgugelhupf
2 godz.
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45 min
Apfelkuchen mit Weinteig
1 Std. 15 Min
Dukatenbuchteln mit Kanarimilch
1h 50min
Eierlikörkuchen
1 godz. 10 min
Marillen-Topfen-Tascherl
1 Std. 15 Min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Steirerkrapfen mit Bohnen-Sauerkraut
1 godz.