Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g Erdäpfel, mehlig, gekocht, geschält und geviertelt
- 1 Ei (Größe M)
- 250 g Butter, in Stücken
- 2 EL Staubzucker
- 1 EL Sauerrahm
- 1 Prise Salz
- 270 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 Prise Backpulver
- 180 g Mohn
- 60 g Zucker
- 30 g Milch
- 20 g Rosinen, optional
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 EL Marillenmarmelade
- 2 TL Rum, optional
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1822 kJ / 436 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 39 g
- Vetten
- 29 g
- Verzadigd vet
- 14 g
- Vezels
- 5.2 g
- Natrium
- 37 mg
Alternatieve recepten
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2u. 45min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2 Std.
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Punschkrapferl
1h 5min
Nussbeugerl
1h 55min
Wurstknödel
1ωρ. 20 λεπτ.
Salzstangerl
1 Std. 25 Min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Topfengolatschen
50 λεπτ.
Apfelschlangerl
2 Std.
Sonntags-Striezel
2u. 15min