Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 g Wasser
- 400 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2 cm)
- 80 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Grieß, Hartweizen
- 150 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- ½ TL Salz
- 1 Eidotter
- 150 g Powidl
- 60 g Butter
- 100 g Semmelbrösel
- 1 EL Staubzucker, etwas mehr zum Bestreuen
- ½ TL Zimt, gemahlen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1575 kJ / 376 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 331 mg
Alternatieve recepten
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Wurstknödel
1h 20min
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Topfenpalatschinken
1h 30 min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Apfelschlangerl
2h
Grammelknödel
1h 30 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Mohnnudeln
1h 30 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 Std.
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.