Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 g Wasser
- 400 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2 cm)
- 80 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Grieß, Hartweizen
- 150 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- ½ TL Salz
- 1 Eidotter
- 150 g Powidl
- 60 g Butter
- 100 g Semmelbrösel
- 1 EL Staubzucker, etwas mehr zum Bestreuen
- ½ TL Zimt, gemahlen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1575 kJ / 376 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 331 mg
Alternatieve recepten
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40 min
Grammelknödel
1h 30 min
Mohnnudeln
1h 30 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Milchrahmstrudel
1 Std. 55 Min
Grießauflauf
1h 30 min
Topfenpalatschinken
1h 30 min
Scheiterhaufen
1h 30 min