![Gebackene Erdäpfelnudeln Gebackene Erdäpfelnudeln](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1f3212ce-b592-4db0-b97a-2fe592e67978/Derivates/85729adc-9d4b-4bbc-a1a2-b27c59ee2811.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 650 g gekochte Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (am Vortag in Schale gekocht)
- 220 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 ¼ - 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 2 Eier (Größe M)
- Butter zum Einfetten
- 60 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 3 EL frische Kräuter, nach Geschmack
- 250 g Sauerrahm
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2191 kJ / 524 kcal
- Eiwitten
- 19 g
- Koolhydraten
- 66 g
- Vetten
- 20 g
- Verzadigd vet
- 8.8 g
- Vezels
- 6.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1h 25min
Bohnenknöderl mit Rote-Rüben-Gemüse
50min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min
Überbackene Gemüse-Palatschinken mit Schnittlauchsauce
1h 45min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 godz. 15 min
Wurstknödel
1 Std. 20 Min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Krautfleckerl
40 min
Eiernockerl
30 min
Kirschenstrudel
1h 45min
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1 godz.