Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 650 g gekochte Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (am Vortag in Schale gekocht)
- 220 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 ¼ - 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 2 Eier (Größe M)
- Butter zum Einfetten
- 60 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 3 EL frische Kräuter, nach Geschmack
- 250 g Sauerrahm
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2191 kJ / 524 kcal
- Eiwitten
- 19 g
- Koolhydraten
- 66 g
- Vetten
- 20 g
- Verzadigd vet
- 8.8 g
- Vezels
- 6.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1 Std. 25 Min
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1ωρ.
Butternockerl
40 Min
Krautfleckerl
40 Min
Kräuterschöberlsuppe
35min
Kaspressknödelsuppe
1 Std. 35 Min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min
Überbackene Speckknödel
1ωρ. 30 λεπτ.
Wurstknödel
1ωρ. 20 λεπτ.
Strudelgrundteig - ohne Ei
45min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1h 15min
Erdäpfelkas
5 λεπτ.