Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 EL frischer Salbei, Blättchen abgezupft
- 100 g Semmelbrösel
- 1 ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 220 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 800 g Wasser
- 100 g Weizenmehl, griffig
- 40 g Hartweizengrieß, fein
- 70 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei (Größe M)
- 250 g Bröseltopfen
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2095 kJ / 501 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 54 g
- Vetten
- 25 g
- Vezels
- 5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Germknödel
1ωρ.
Sellerie-Semmelknödel mit RUPP Enzian
55 λεπτ.
Palatschinken
45 λεπτ.
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1h 15min
Käsespätzle
45 λεπτ.
Mohnnudeln
1h 30 min
Tiroler Knödel mit Linsen
50 λεπτ.
Butternockerl
40 λεπτ.
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1h 25 min
Eiernockerl
30 Min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50 λεπτ.
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min