Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Germteig
- 15 g Rum
- 230 g Milch
- 90 g Butter, in Stücken
- 50 g Feinkristallzucker
- 10 g Vanillezucker
- 1 TL Honig
- 25 g frische Germ
- 500 g Weizenmehl, universal, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 TL Backpulver
- 1 Eidotter
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Mohnfülle und Fertigstellung
- 160 g Mohnsamen
- 50 g Zucker
- 80 g Milch
- 30 g Butter, in Stücken
- 15 g Rum
- 40 g Powidl
- 1 ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 1 Ei, verquirlt
- 3 Rosinen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 766 kJ / 183 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 8 g
- Vezels
- 3 g
Alternatieve recepten
Weiße Pariser Spitzen
12 Std.
Germknödel
1sa
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 Std. 25 Min
Apfelkuchen mit Weinteig
1 Std. 15 Min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1 Std. 15 Min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 Min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Eva's Sachertorte
1 Std. 40 Min
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Waldviertler Mohnzelten
1sa 30 dk
Schnelle Biskuitroulade
30 Min
Bananenschnitten
3h