![Kräutersuppe mit Blätterteigstangerl Kräutersuppe mit Blätterteigstangerl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FF575136-F52D-4DE6-82B8-2B4381E53A1C/Derivates/1C8EF25E-177A-4793-BD4C-837698E023F7.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Blätterteigstangerl
- 1 Packung Blätterteig (270 g)
- 1 Eidotter, verquirlt
- 3 EL Sesam, schwarz
Kräutersuppe
- 1 Bund frische Dille, Spitzen abgezupft
- 1 Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 100 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Knoblauchzehe, klein
- 20 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g trockener Weißwein
- 600 g Wasser
- 250 g Schlagobers
-
1
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
of 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 1 TL getrockneter Thymian
- 2 Prisen Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- ½ TL Muskatnuss, gemahlen
- 2 Prisen Cayennepfeffer, gemahlen
- 4 EL Crème fraîche, zur Dekoration
- 4 EL Kresse, zur Dekoration
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3121 kJ / 747 kcal
- Eiwitten
- 10.5 g
- Koolhydraten
- 34.3 g
- Vetten
- 61.5 g
- Vezels
- 3.1 g
Alternatieve recepten
Velouté von Topinambur
30 min
Käsenockerl "Tricolore"
50 min
Liptauer
15 min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Apfelkren
40 min
Kräuterschöberlsuppe
35 min
Paprikasuppe
30 min
Aromatische Kressesuppe
30 min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55 min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40 min