Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lebkuchenteig
- 370 g Weizenmehl, glatt
- 20 g Lebkuchengewürz
- 1 TL Natron
- 2 Eier (Größe M)
- 250 g Rohrohrzucker
- 50 g Honig
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Füllung und Lebkuchen backen
- 80 g Haselnüsse, geröstet
- 120 g Pflaumen, getrocknet, ohne Kern (Softpflaumen)
- 240 g Powidl
- 25 g Rum
- 1 Ei, verquirlt
Schokoglasur und Fertigstellung
-
350
g Schokoglasur-Drops
of 350 g Kakaoglasur-Drops
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 324 kJ / 77 kcal
- Eiwitten
- 1 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 3 g
- Verzadigd vet
- 0.4 g
- Vezels
- 0.8 g
- Natrium
- 7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Kaffeekrapferl
2 Std.
Eisenbahner von Dr. Oetker
1ωρ. 30 λεπτ.
Florentiner mit Mürbteig
1ωρ. 20 λεπτ.
Dotterbusserl
50 λεπτ.
Linzerkipferl
1ωρ. 10 λεπτ.
Gebackene Hollerstrauben
30 λεπτ.
Milchrahmstrudel
1h 55min
Hollerkoch
2h 50min
Weinkekse
1ωρ. 30 λεπτ.
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Osternest aus Germteig
2 Std.
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 Std. 35 Min