Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 EL Rosinen (optioneel)
- 1 - 2 EL Rum, nach Geschmack (optioneel)
- 4 Eier, getrennt
- 500 g Topfen, 20% Fett
- 30 g Feinkristallzucker
- 15 g Vanillezucker
- 3 EL Sauerrahm
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
- 100 g Weizenmehl, universal
- 2 EL Butter, zum Backen in der Pfanne
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1716 kJ / 410 kcal
- Eiwitten
- 23 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 17 g
- Vezels
- 1.2 g
Alternatieve recepten
Grießauflauf
1ωρ. 30 λεπτ.
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 min
Topfenschmarrn
50 λεπτ.
Apfelauflauf mit Milchreis
1h 15min
Marillenknödel "die Besten"
1ωρ.
Topfenpalatschinken
1ωρ. 30 λεπτ.
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 λεπτ.
Ribiselschnitten
1ωρ.
Reisauflauf mit Äpfeln
1 godz. 45 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1ωρ. 10 λεπτ.
Topfengolatschen
50 λεπτ.
Scheiterhaufen
1ωρ. 30 λεπτ.