Compatibele versies
Balinese-style Minced Chicken Satay with Pickled Vegetables (TM6)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pickled Vegetables (Sambal Kecap)
- 70 g desiccated coconut
- 130 g water, hot
- 250 g carrots, quartered lengthways
- 150 g echalion shallots (approx. 3 shallots), halved lengthways if large
- 50 g lime juice, freshly squeezed
- 1 tsp ground black pepper
- 60 g kecap manis (see tip)
- 2 fresh chillies, deseeded if desired, thinly sliced
Chicken Satay (Sate Lilit Bali)
- 5 macadamia nuts
- 1 cm fresh galangal, peeled, sliced (2 mm) (optioneel)
- 1 tsp ground turmeric
- 2 fresh chillies, deseeded if desired, cut in pieces
- 200 g echalion shallots, halved
- 2 garlic cloves
- ¼ tsp ground cloves
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 30 g sunflower oil
- 3 fresh makrut lime leaves, thinly sliced
-
2
Tbsp brown sugar
of caster sugar - 1 tsp fine sea salt
- 500 g chicken mince (see tip)
- 2 - 3 fresh lemon grass, 16 leaves separated (see tips)
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2468.5 kJ / 590 kcal
- Eiwitten
- 30.7 g
- Koolhydraten
- 54.7 g
- Vetten
- 31 g
- Verzadigd vet
- 13.7 g
- Vezels
- 12.7 g
- Natrium
- 1567.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Cape Malay Chicken Curry
1h
Lemon Curd
5 Min
Hazelnut Bavarian
6h 25 min
Berry Liqueur
25 min
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1h 45min
Scottish Tablet
2h 15min
Irish Cream and Pistachio Fudge
4h 25min
Masala Cherry Tiffin
2h 30min
Apple Spiced Houmous
10 menit
Thai Burger
35 menit
Chocolate Orange Mousse
2h 20min
Spicy Potatoes
1h