![Eclair au chocolat Eclair au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/840A2663-644C-4720-9347-468C8C90B87D/Derivates/8ab76065-4583-48c4-9dfd-c4ee189f5fdd.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Le fondant blanc (à réaliser 2-3 jours à l'avance)
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème pâtissière
- 500 g de lait
- 40 g de farine de blé
- 4 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de cacao en poudre
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1249 kJ / 297 kcal
- Eiwitten
- 7.2 g
- Koolhydraten
- 44.6 g
- Vetten
- 9.8 g
- Vezels
- 0.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pâte à chou
2h
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Tarte tropézienne façon paris-brest
3h
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4h
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Paris-brest en bouchée
2h 35min
Religieuses au café
3h 45 min
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1h 15min
Macarons au chocolat
24 Std.
Tarte tropézienne
3h
Mille-feuille classique à la vanille
7h 10min