Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La génoise
- 90 g de sucre en poudre
- 3 gros œufs
- 90 g de farine de blé
Le sirop
- 100 g d'eau
- 120 g de sucre en poudre
-
20
g de kirsch
of 20 g de liqueur de fraises
La crème mousseline
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 375 g de lait entier
- 80 g de sucre en poudre
- 55 g de jaunes d'œufs (2 gros jaunes d'oeufs)
- 30 g de fécule de maïs
- 250 g de beurre doux
- 15 g de kirsch
Le montage et la finition
- 250 g de fraises fraîches, coupées en deux
- 5 sommités de menthe fraîche
- 20 g de sucre glace maison
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2327.9 kJ / 558.3 kcal
- Eiwitten
- 7.6 g
- Koolhydraten
- 53.8 g
- Vetten
- 33.3 g
- Vezels
- 1.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Génoise au chocolat
45min
Bavarois aux fraises
6h 25min
Entremets cassis et crémeux citron
5h
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
Tarte aux fruits à la crème mousseline
1h
Paris-brest en bouchée
2 Std. 35 Min
Saint-honoré au citron
2h 25min
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15 min
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Fraisier à la rhubarbe
24h
Génoise
50min
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15h