Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La brioche
- 170 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 œuf battu
- 30 g de sucre à chouquettes
- 40 g de sirop de sucre de canne
La crème pâtissière
- 250 g de lait entier
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 25 g de fécule de maïs
- 70 g de sucre en poudre
- 3 jaunes d'œufs
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1281.8 kJ / 305.9 kcal
- Eiwitten
- 7.8 g
- Koolhydraten
- 33.6 g
- Vetten
- 15.3 g
- Vezels
- 1.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Meringue classique
3 Std. 25 Min
Eclair au chocolat
1h 15min
Galette des Rois à la frangipane
2h
Mille-feuille classique à la vanille
7h 10min
Eclairs façon tarte citron
1h 15min
Mille-feuille à partager
1 Std. 45 Min
Tarte tropézienne façon paris-brest
3 Std.
Saint-honoré au citron
2 godz. 25 min
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Mini-saint-honoré
2h
Paris-brest
3 Std. 10 Min
Fraisier
12 Std. 45 Min