Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La brioche
- 170 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 4 œufs (3 entiers et 1 battu)
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 30 g de sucre à chouquettes
- 40 g de sirop de sucre de canne
La crème pâtissière
- 250 g de lait entier
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 25 g de fécule de maïs
- 70 g de sucre en poudre
- 3 jaunes d'œufs
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1281.8 kJ / 305.9 kcal
- Eiwitten
- 7.8 g
- Koolhydraten
- 33.6 g
- Vetten
- 15.3 g
- Vezels
- 1.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Paris-brest
3u. 10min
Crème pâtissière
15 Min
Menu gourmand - Vacherin poire-chocolat
19 Std.
Mini-saint-honoré
2 Std.
Galette des Rois à la frangipane
2 Std.
Eclairs comme un Paris-Brest
1 Std. 40 Min
Tarte tropézienne façon paris-brest
3 Std.
Paris-brest en bouchée
2 godz. 35 min
Pâte à chou
2 Std.
Mille-feuille à partager
1 Std. 45 Min
Mille-feuille classique à la vanille
7h 10min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 Std. 45 Min