Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g firm tofu
- 60 g light soy sauce
- 40 g cornflour
- 1 ½ tsp garlic powder
- 1 ¾ tsp fine sea salt, plus 1 pinch
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g pineapple, cut in pieces (5 cm)
- 100 g red pepper, cut in pieces (5 cm)
- 250 g red onions, quartered
- 55 g tomato ketchup
- 115 g caster sugar, plus 1 tsp
- 55 g rice vinegar, plus 1 tsp
- 1155 g water
- 40 g vegetable oil, plus extra for frying
- 300 g white long grain rice
- 150 g carrots, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- 1 stalk fresh lemon grass, white part only, cut in pieces (1 cm)
- sesame seeds, for garnishing
- spring onions, thinly sliced, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3311.2 kJ / 791.4 kcal
- Eiwitten
- 29.3 g
- Koolhydraten
- 124.8 g
- Vetten
- 22.1 g
- Verzadigd vet
- 3.3 g
- Vezels
- 7.9 g
- Natrium
- 1783.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25 min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30min
Satay Tofu Kebabs
1h 5min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45min
Korean Ramen with Tofu
50min
Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice
40min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2h
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 min