Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte brisée sucrée
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre demi-sel, et un peu pour les moules
- 370 g de farine de blé, et un peu pour les moules et pour le plan de travail
- 1 œuf
La crème chocolat-citron
- 200 g de lait entier
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 100 g de jus de citron
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 4 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 250 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 30 g de chocolat noir 99% de cacao, détaillé en morceaux
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3263 kJ / 782 kcal
- Eiwitten
- 13.4 g
- Koolhydraten
- 70.8 g
- Vetten
- 48.3 g
- Vezels
- 6.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Choco-praliné abricot (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
24h
Croustillant au chocolat comme un whoopie pie
1 Std.
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40min
Gâteau magique chocolat-caramel
5h
Marquise au chocolat
2 Std. 25 Min
Tarte aux chocolats
2 Std. 20 Min
Tarte au citron
12h
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3 Std. 35 Min
Ganache au chocolat
20 Min
Soufflé au chocolat
40min
Tarte au citron meringuée sans œuf
3 Std.
Tarte chocolat caramel
2h 15min