Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte sablée
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le moule et pour fariner
- 140 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- farine de blé, pour le moule
La crème pâtissière
- ½ gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 350 g de lait
- 30 g de fécule de maïs
- 80 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 35 g de beurre doux
La garniture
- 100 g de sucre en poudre
- ½ gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- le jus de 2 citrons jaunes non traités
- 800 g de pommes Pink Lady®, avec la peau, émincées en fines tranches
- 400 g d'eau
- 10 g de sucre glace maison (optioneel)
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2963.7 kJ / 709 kcal
- Eiwitten
- 11.7 g
- Koolhydraten
- 97.3 g
- Vetten
- 30.3 g
- Vezels
- 6.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Profiteroles au caramel
13u.
Menu gourmand - Vacherin poire-chocolat
19 Std.
Couronne de choux aux fraises
2 Std. 30 Min
Galette des Rois à la frangipane
2 Std.
Tarte au citron meringuée sans œuf
3h
Brioches des Rois au praliné
5 godz. 35 min
Glaçage miroir au chocolat noir
12h
Tarte aux fraises et à la chantilly
1h
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6 Std.
Tarte aux fraises
4ωρ.
Eclairs façon tarte citron
1h 15min
Décembre - Bûche choco caramel
50min