Compatibele versies
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g dried chickpeas
- 1 tsp bicarbonate of soda
- water, to soak
Spiced roast cauliflower
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- ½ tsp fennel seeds
- ¾ tsp paprika
- ½ tsp chilli powder, to taste
- ground black pepper, to taste
- 750 g cauliflower, cut into florets
- 1 tbsp extra virgin olive oil, to taste
Zhoug
- 1 tsp caraway seeds
- 2 tsp cardamom pod, seeds only
- 1 tsp black peppercorns
- 3 garlic cloves
- 6 fresh green chillies, deseeded
- 40 g fresh coriander, leaves and stems only, stems chopped into thirds
- 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- 40 g extra virgin olive oil
Hummus and shredded lamb
- 1200 g boiling water
- 500 g boneless lamb shoulder, cut into 3 cm pieces
- 140 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tbsp white wine
- 1 tsp onion powder
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp sumac
- 100 g tahini
- 1 garlic clove, to taste
- 80 g ice cubes
Whipped feta
- 75 g feta cheese
- 100 g ricotta
- 2 tsp extra virgin olive oil
Assembly
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp sweet paprika
- 2 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 40 g toasted pine nuts
- 30 g pomegranate arils, to garnish
- flatbread, wholemeal, toasted, to serve (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1508 kJ / 361 kcal
- Eiwitten
- 16.1 g
- Koolhydraten
- 31.1 g
- Vetten
- 12.3 g
- Verzadigd vet
- 4.4 g
- Vezels
- 7.9 g
- Natrium
- 434 mg
Alternatieve recepten
Mushroom and kale risotto
55min
Thai red chicken curry and rice
40min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1 godz.
Rhubarb, orange and almond Cake
1 godz. 30 min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55min
Chicken laksa
30 Min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 Min
Nourish bowl (Diabetes)
55min
Spiced roast cauliflower and whipped feta (Diabetes)
55min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree
4 Std.