Compatibele versies
Gevulde kalkoen met spekrolletjes, vijgenjam en geroosterde wintergroenten
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kalkoen bereiden
- 1 kalkoen ongeveer 4 kg
- 50 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 400 g diepvrieskastanjes
Vulling
- 70 g gedroogde vijgen
- 50 g gedroogde abrikozen, ontpit
- 6 knoflookteentjes
- 100 g ui gehalveerd
- 5 g verse salie
- 1 tl zoete paprikapoeder
- 1 tl gemalen peper
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
- 20 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 40 g olijfolie
- 100 g paneermeel
- 600 g varkensgehakt
- 1 tl zout
Kalkoen vullen
- 6 takjes verse salie
- 11 takjes verse rozemarijn
- 200 g wortelen geschild, in stukken van 10 cm gesneden
- 150 g uien ongeschild, gehalveerd
- 100 g selderstengels in stukken van 10 cm gesneden
Vijgenjam van portwijn
- 200 g kleine vijgen, afgesneden stengels, in blokjes gesneden (2 cm)
- 70 g suiker
- 2 snuifjes zout
- 50 g Porto wijn
- 1 el citroensap
Spekrolletjes
- 12 sneetjes spek, gezouten (ongeveer 150 g)
Kalkoen braden
- 150 g venkelknol in partjes gesneden
- 150 g ui ongeschild, gehalveerd
- 150 g spruitjes gehalveerd (zie tip)
- 200 g kerstomaten
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 4754.2 kJ / 1136.3 kcal
- Eiwitten
- 106.3 g
- Koolhydraten
- 48.6 g
- Vetten
- 55.4 g
- Verzadigd vet
- 18.1 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 1000 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sapje van rucola en waterkers
Geen beoordelingen
Glutenvrije chocolade cupcakes met botercrème
Geen beoordelingen
Glutenvrije mini appeltaartjes (koolhydraatarm)
Geen beoordelingen
Tropische kippendijen met hawaiiaanse toast (huli huli stijl)
Geen beoordelingen
Artisjoksoep, roomkaas en munt - Citroen broodstengels
Geen beoordelingen
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Geen beoordelingen
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2 Std.
Kalkoenrollade met erwtenpuree en munt
35 min
Glutenvrije bloem
Geen beoordelingen
Zalmfilet met boekweit en asperges
40 min
Kreplach
55 min
Halloween voeten gehaktbrood
1 Std. 30 Min