Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gekarameliseerde uienjam
- 2 el olijfolie
- 1200 g bruine ui (ong. 8), in kwarten
- 100 g bruine suiker
- 200 g droge witte wijn
- 80 g verjus
- 4 tl ketjap manis (zoete sojasaus)
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl witte mosterdzaadjes
- 1 tl zout
Jus
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes verse tijm, enkel de blaadjes
- 350 g water
- 2 - 3 tl kippenbouillonpasta (zie tips)
- 1 el bloem
- 50 g rode wijn
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 931 kJ / 222 kcal
- Eiwitten
- 4.8 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 6.7 g
- Vezels
- 5.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
200 g ui kleuren
25 Min
200-300 g ui glaceren
Geen beoordelingen
Geflambeerde uientaart
Geen beoordelingen
Couscous met lam en groenten
50 Min
Groene pepersaus
20 Min
Aspergesoep met citroen
55 Min
Mediterrane zeevruchten met rijst en chorizo
1h 5min
200 g ui karameliseren
40min
Mangochutney
1h 20min
Chutney van gekarameliseerde rode uien
24h
400-500 g ui karameliseren
50 Min
Karamelsaus
1 Std. 30 Min