Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gekarameliseerde uienjam
- 2 el olijfolie
- 1200 g bruine ui (ong. 8), in kwarten
- 100 g bruine suiker
- 200 g droge witte wijn
- 80 g verjus
- 4 tl ketjap manis (zoete sojasaus)
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl witte mosterdzaadjes
- 1 tl zout
Jus
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes verse tijm, enkel de blaadjes
- 350 g water
- 2 - 3 tl kippenbouillonpasta (zie tips)
- 1 el bloem
- 50 g rode wijn
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 931 kJ / 222 kcal
- Eiwitten
- 4.8 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 6.7 g
- Vezels
- 5.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Hamkroketten met snelle bechamelsaus
9h 15min
Uiensoep
1h
200 g ui karameliseren
40 min
200-300 g ui glaceren
Geen beoordelingen
Ovenschotel met pommes duchesses en groenten
Geen beoordelingen
Bloemkool met kaas
55 Min
Basis karamel
25 min
Gezouten karameltaart
2h 40 min
Curryworst en linzen
1h
Hazelnootbavarois
6h 40 min
400-500 g ui karameliseren
50 min
200 g ui fruiten
20min