Compatibele versies
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g sjalotten, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 20 g verse gember, gepeld, in dunne schijfjes (2 mm)
-
60
g marmelade van sinaasappels uit Sevilla
of 60 g sinaasappelmarmelade plus 1 el citroensap - 1 snuifje verse tijm (blaadjes)
- 20 g olijfolie
-
20
g balsamico azijn
of 20 g sherryazijn - 50 g porto
- 550 g water
- 1 tl zout
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper, volgens smaak
- 2 eendenborsten, ontveld, zonder been (ong. 150-200 g elk) (zie tip)
- 350 g bloemige aardappelen, geschild, in kleine stukken (1 cm)
- ½ tl zoete paprikapoeder
- 30 g boter
- 120 g melk
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper, pas aan naar smaak
- 120 - 150 g verse sperziebonen, in stukken (2 cm) indien nodig
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3136 kJ / 750 kcal
- Eiwitten
- 43 g
- Koolhydraten
- 60 g
- Vetten
- 33 g
- Vezels
- 4.4 g
Alternatieve recepten
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1h 15min
Kipsuprêmes met honing, limoen en mangochutney
1h 15min
Rundergoulash met deegballetjes
1ωρ. 30 λεπτ.
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35min
Bechamelsaus
15 λεπτ.
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2 Std.
Kalkoenrollade met spek en eekhoorntjesbrood saus
50 λεπτ.
Lamslende met roze pepersaus
45min
Gepaneerde hamburger van kalkoen en spinazie
35min
Chinees varkensvlees met groenten
1ωρ. 20 λεπτ.
Gembersoep met rode paprika
50 λεπτ.
Vleesballetjes met tomatensaus
45min