Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 3 carciofi puliti, a fettine ed immersi in una ciotola con acqua e limone
- 400 di scarola pulita, a listarelle
- 400 di patate novelle, pelate e a cubetti (1x1 cm)
- 900 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere (optioneel)
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 990.8 kJ / 236.8 kcal
- Eiwitten
- 9.8 g
- Koolhydraten
- 23 g
- Vetten
- 12.3 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 7.4 g
- Natrium
- 181.8 mg
Alternatieve recepten
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Broccoli stufati
40min
Dado vegetale con ritagli di verdura
40min
Zuppa di bietole
35 min
Minestrone (Bimby Friend)
40min
Fave al guanciale
35 min
Contorno di carciofi alla menta
1 godz. 10 min
Zuppa di carciofi
35 min
Zucca con miglio, pesto di nocciole e broccoli (senza glutine)
1h 30 min
Zuppa di patate, verza e fagioli, uova all’occhio di bue e porri al vapore.
1 godz. 10 min
Minestrone leggero primaverile; frittata di spinaci e contorno asparagi selvatici
45 min
Zuppa di patate e carciofi
1h