![Mühlviertler Leinölerdäpfel Mühlviertler Leinölerdäpfel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cfc2e606f1bea314f7333d02ad751b4b/Derivates/fb9455d45ba4bbe2656f19e941dfb103aa77d35f.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 EL Leinsamen
- 1 TL Kümmel, ganz
- 500 g Wasser
- 700 g Kartoffeln, festkochend, geschält in Würfeln oder Scheiben (1 cm)
-
100
g Milch
of 100 g Schlagobers - 70 g Sauerrahm
- ½ TL Salz
- 1 Bund Schnittlauch, frisch
- 30 g Leinöl
- 3 - 5 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- Leinöl zum Beträufeln
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2243 kJ / 536 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 67 g
- Vetten
- 26 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 10 g
- Natrium
- 656 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45 min
Saftige Rote-Rüben-Laibchen aus dem Ofen
1 Std. 5 Min
Fruchtpudding (aus Resten)
25min
Gewürzhirse mit Gemüse und Spiegeleiern
50 мин.
Butternusscreme mit Ofengemüse
1ч. 20 мин.
Cremige Polenta mit Pfirsichen
50 мин.
Reis mit Kürbisletscho
40 мин.
Haferflockenschnitzel mit Eisbergsalat
55 min
Überbackene Gemüse-Palatschinken mit Schnittlauchsauce
1ч. 45 мин.
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1 godz.
Erbsensuppe mit Nockerl
50 мин.
Jägersauce mit Knödel
50 мин.