Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 350 g red bell peppers (approx. 2 large)
- 100 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 40 g bread, torn in pieces
- 2 - 4 garlic cloves, to taste
- 80 g walnuts, shelled
- 40 g pomegranate syrup
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice, to taste
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground paprika
- ¼ tsp ground cayenne pepper
-
1
tsp Aleppo pepper flakes
of 1 tsp Espelette pepper, ground - ½ tsp salt, to taste
- parsley, fresh or mint leaves, for garnishing (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 733.8 kJ / 174.7 kcal
- Eiwitten
- 2.6 g
- Koolhydraten
- 5.2 g
- Vetten
- 15.8 g
- Verzadigd vet
- 1.9 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 158.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Muhamara dip
30min
Lemony Apple Cider Vinaigrette
5 Min
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1h 10min
Chevre (Matthew Kenney) Metric
22 Std. 5 Min
Tahini dip (tarator)
5 Min
Muhamara dip
5 Min
Almond briouats with honey and sesame seeds
2h
Lemon hibiscus iced tea
2h 30min
Lime coriander vinaigrette
10 menit
Moroccan Zaalouk
1h 5min
Maple-Dijon Vinaigrette
15 menit
Baba Ganoush
1h