Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 40 g bread, in pieces
-
350
g red pointed peppers, roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip)
of 350 g fresh Aleppo peppers, roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip) - 2 - 4 garlic cloves
- 75 g shelled walnuts
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 1 tsp lemon juice, freshly squeezed, adjust to taste
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground paprika
- ¼ tsp ground cayenne pepper
-
1
tsp Aleppo pepper flakes (optioneel)
of 1 tsp dried chilli flakes (optioneel) - ½ tsp salt, adjust to taste
- fresh parsley or mint leaves, to garnish
- Voeding
- per 1 Complete recipe
- Calorieën
- 7891 kJ / 1886 kcal
- Eiwitten
- 18.1 g
- Koolhydraten
- 65 g
- Vetten
- 172.6 g
Alternatieve recepten
Hibiscus and Raspberry Tart
2 godz. 35 min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30min
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5min
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1 Std. 10 Min
Baba Ganoush
1h
Date and pistachio truffles (bethith)
30min
Tahini dip (tarator)
5min
Hummus
5min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Lebanese Spiced Flatbread
3h 20min
Muhamara dip
30min