Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 350 g red capsicum (approx. 2 large)
- 100 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 40 g bread, torn in pieces
- 2 - 4 garlic cloves
- 80 g walnuts
- 40 g pomegranate molasses
- 1 tsp lemon juice, to taste
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp paprika
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- 1 tsp dried chilli flakes (optional - see Tips)
- ½ tsp salt, to taste
- fresh parsley or mint leaves, for garnishing (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 733.8 kJ / 174.7 kcal
- Eiwitten
- 2.6 g
- Koolhydraten
- 5.2 g
- Vetten
- 15.8 g
- Verzadigd vet
- 1.9 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 158.6 mg
Alternatieve recepten
Kimchi queso dip
3h 15 min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1 godz. 20 min
Muhamara dip
5 Min
Romesco dip
10 min
Shichimi togarashi oysters
1 godz. 10 min
Baharat spice mix
5 Min
White bean dip with chimichurri
15 Min
Baba ghanoush
1 godz.
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 min
Sundried tomato hommus with crackers
1h 15 min.
Traditional hommus
25h 5min
Chimichurri
5 Min