Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 350 g red capsicum (approx. 2 large)
- 100 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 40 g bread, torn in pieces
- 2 - 4 garlic cloves
- 80 g walnuts
- 40 g pomegranate molasses
- 1 tsp lemon juice, to taste
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp paprika
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- 1 tsp dried chilli flakes (optional - see Tips)
- ½ tsp salt, to taste
- fresh parsley or mint leaves, for garnishing (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 733.8 kJ / 174.7 kcal
- Eiwitten
- 2.6 g
- Koolhydraten
- 5.2 g
- Vetten
- 15.8 g
- Verzadigd vet
- 1.9 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 158.6 mg
Alternatieve recepten
Tapenade
10 dk
Shakshuka
50 Min
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1 Std. 10 Min
Mushroom pâté
1h 15min
Tarator (tahini dip)
5min
Tahini dip (tarator)
5min
Muhamara dip
5min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
White bean purée and anchovy on crostini
45p
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30p
Pilaf with fragrant tarka
1h 20 min