Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vegetables
- 200 g brown onion, cut into quarters
- 1 carrot, cut into pieces
- 150 g sweet potato, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 20 g olive oil
- 1 zucchini, cut into pieces (approx. 3 cm)
- ½ red capsicum, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 6 sprigs mixed fresh herbs of choice, leaves only
- 100 g puy lentils, cooked (see Tips)
- 40 g fresh baby spinach leaves
- 1 pinch sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Pumpkin and tomato sauce
- 200 g pumpkin, peeled and diced (approx. 1 cm)
- 1 tomato, large and ripe, cut into quarters
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
Polenta
- 1000 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g polenta
- 50 g extra virgin olive oil
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1591.7 kJ / 380.4 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 54.2 g
- Vetten
- 15.2 g
- Verzadigd vet
- 2.4 g
- Vezels
- 7.6 g
- Natrium
- 64.4 mg
Alternatieve recepten
Lentil bolognese
30 Min
Soba noodle and tofu salad
35 Min
Mushroom bolognaise
45min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min
Cauliflower hummus with green vegetables
1 Std.
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13h 25 min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 Min
Wonton soup (vegetarian)
45min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min
Gwinganna mushroom pâté
20 Min
Celery leaf gremolata
5 Min
Silverbeet dahl
8u. 40min