![Mejillones marinados con crema de azafrán Mejillones marinados con crema de azafrán](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/62815816-D3C0-4F44-A337-E3C610297A39/Derivates/4D7C7EE1-C9A6-417E-A899-9F0A7179BE25.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 70 g de chalotas
- 20 g de aceite de oliva
- 40 g de zumo de naranja
- 50 g de caldo de ave
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 1 pellizco de curry en polvo (optioneel)
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 36 mejillones frescos (aprox. 1000 g)
- 40 g de nata
- 1 cucharada de maicena
- aceite de oliva (para saltear los champiñones)
- 6 champiñones en cuartos (150 g)
- 1 pellizco de sal
- 1 tomate (pelado, sin semillas) en dados pequeños
- 12 hojas de perejil fresco
- Voeding
- per 1 ración
- Calorieën
- 260 kJ / 62 kcal
- Eiwitten
- 4.07 g
- Koolhydraten
- 3.44 g
- Vetten
- 3.57 g
- Vezels
- 0.35 g
Alternatieve recepten
Mousse de foie y queso de cabra con manzanas caramelizadas
5 Std. 45 Min
Chipirones, morcilla y manzana
1 Std.
Chupitos de emulsión de escalivada con cocochas
50min
Ceviche de navajas con vichyssoise negra
1 Std. 20 Min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 Min
Vieiras a la plancha con mermelada de chile
25min
Tartar de bonito con espuma de cebollino
20min
Nems de confit de pato con salsa agridulce de higos
50min
Mejillones a la provenzal (Moules à la provençale)
35min
Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi
48 Std.
Mejillones con salsa de vino blanco y nata
45 Min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 Min