Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chipirones
- 20 chipirones enteros frescos (aprox. 400 g)
- 2 manzanas reineta (peladas, en cuartos y descorazonadas)
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 20 g de piñones
- 500 g de agua
Salsa
- 1 morcilla de cebolla sin piel (aprox. 100 g)
- 1 sobre de tinta de calamar
- 80 g de vino Pedro Ximénez
Montaje
- 1 cucharada de harina
- 100 - 150 g de aceite para freír
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
- 8 - 10 tallos de cebollino
- 1 cucharada de sal en escamas
- Voeding
- per 1 ración
- Calorieën
- 871 kJ / 208 kcal
- Eiwitten
- 7.5 g
- Koolhydraten
- 5.04 g
- Vetten
- 17.58 g
- Vezels
- 0.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Calamares en su tinta
1hod. 5min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Croquetas de queso cabrales con salsa de membrillo
9h 30min
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1h
Centollos con cabrales y sidra
1h
Croquetas negras de chipirones
9h 45min
Bombones de gambón y su bisque
1h 50min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45 min
Ceviche de navajas con vichyssoise negra
1 godz. 20 min
Carpaccio de vieiras con aceite a la vainilla
1h 10min
Tartar de bonito con espuma de cebollino
20 min
Popietas de gallo con salsa de mantequilla y limón
20 min